Woonhuis Bergeijk

jaar:
2016
categorie:

Het bestaande woonhuis uit 1952 krijgt een nieuw decor. Een moderne sculptuur in stucwerk wekt een groot contrast op met de traditionele woning in baksteen.

» lees meer

Het contrast tussen oud en nieuw is ook in het interieur te beleven. De binnenruimtes in het nieuwe huis zijn op de buitenruimte gericht. De ‘aanbouw’ van het huis is in feite de oude (nood)woning waar in 1952 een burgerwoning deels overheen is gebouwd.

 

Om in het ontwerpproces de ruimtes te onderzoeken en vorm te geven zijn veel schetsen en maquettes gemaakt. Daarnaast zijn deze middelen gebruikt om het ontwerp zo goed mogelijk aan de opdrachtgever te tonen.

 

opdrachtgever: familie Van der Looij, Bergeijk

uitvoering: in eigen beheer

» lees minder

ANDERE PROJECTEN

Stijlkamer ’58

Huize Timmermans

Paviljoen Bergeijk

Koningsplein

Rietveld ABRI

Spoorlaan Tilburg

Woonhuis Ruwe-Fleerakkers

Boerderij Maaskant

Bureau Rietveld & Ruys

Boerderij Laagstraat

Boerderij van Kemenade

Hertheuvelsehoef

Brabantkamers

Interieur Van Rijn – Bax

Boerderij Troprijt

Bibliobox

Nieuw Jeruzalem De Waterkant

Hutten

Kartuizerhoeve

Hoeve Borgvliet

Den Eijngel

Bakkerij van Heeswijk

Dingbank Zandoerle

Boerderij De Riggen

Lingedijk Acquoy

Boomstraat Gemonde

Kanaalstraat Son

Woonhuis Bergeijk

Hild Moergestel

Studio Bergeijk

Schuur Notel Oirschot

Molenhuis Lage-Zwaluwe

Kostershuisje Nuenen

Sacramentskerk Torenspits

Boerderij Notel Oirschot

Verbouwing woonboerderij

Stadsentree Tilburg

Kantoorvilla Zuidkade Veghel

Torenstraat Oosterhout

Jachthuis Gorp

De Fransman Oirschot